Als Bzzzondermedewerker

Kernwaarden

Bij Bzzzonder wordt er gewerkt volgens drie kernwaarden. Als medewerker is het fijn als je deze kan opnoemen, maar belangrijker is dat je erachter staat, ze voelt en in de praktijk kunt brengen. Op die manier schrijven we het verhaal van Bzzzonder en word je als medewerker waardevol voor je collega’s, maar bovenal voor de kinderen.

word je gezien en ben je welkom! Ook als je misschien wat ouder bent en een tijd niet gewerkt hebt. Ook als je net van school afkomt of misschien op school zit en je een stageplek zoekt. Ook als een afstand hebt tot de arbeidsmarkt en je extra begeleiding nodig hebt. Het gaat erom wat jij Bzzzonder kunt bieden. Wij bieden jou in ieder geval een inspirerende werkplek met allerlei extra arbeidsvoorwaarden.

Inwerktraject
Als nieuwe collega maken we je graag wegwijs in onze organisatie. Je krijgt op je nieuwe locatie een buddy toegewezen die jou begeleidt tijdens jouw eerste weken. Daarnaast is er ook een superinspirerende introductiedag. Samen met je nieuwe collega’s maak je kennis met Bzzzonder. Je hoort echt alles wat je moet weten, maar belangrijker is dat wij jou welkom kunnen heten. We sluiten af met een lunch. Daarnaast vul je digitaal een vragenlijst in, om je DISC-profiel te bepalen. DISC is een methode om inzicht te krijgen in gedrag. Naar aanleiding van deze uitslag volg je de workshop ‘Ontdek je kleur’. Tijdens deze workshop leer je veel over jouw profiel, maar ook over anderen. Zo zorgen we er samen voor dat je je binnen de kortste keren als een vis in het water voelt (of een bij in de korf ;-))

Bzzzonder Festival
Eens per jaar organiseren we het Bzzzonder Festival. Dit wordt, met recht, de leukste werkdag van het jaar genoemd. Alle Bzzzondercollega’s komen op deze studiedag bij elkaar. Studie, plezier, teambuilding en lekker eten wisselen elkaar af.

Stuifmail
Elke maand ontvang je de Stuifmail op je digitale deurmat. In deze interne nieuwsbrief lees je alles over het nieuwe thema, wijzigingen in de kinderopvang, doorgroeimogelijkheden, Bzzzonderontwikkelingen, bijzonderheden over collega’s en nog veel meer.

Dag van de pedagogisch medewerker
We laten je op allerlei momenten en manieren blijken dat we blij met je zijn.  We overladen je met complimenten, schreeuwen van de daken wat voor topper je bent en zetten je extra in het zonnetje door wat liefs of lekkers langst te brengen op de ‘Dag van de Pedagogisch Medewerker’.

Bzzzonder Academie
Tijdens je studie en/of in de praktijk heb je veel geleerd over kinderen, hun ontwikkeling en pedagogiek, maar er is natuurlijk altijd meer te leren. Daarom hebben we een opleidingskalender samengesteld. Per jaar volg je minstens twee workshops op het gebied van: kindvolgend werken, ontwikkelingsniveau, communicatie en extra zorg. En we willen niet opscheppen hoor, maar de workshops over de sensomotorische ontwikkeling worden gegeven door niemand minder dan Hanneke Poot. Oké, nu schepten we toch op.  Binnen Bzzzonder hebben we pedagogisch coaches in dienst die jou ‘on the job’ kunnen coachen. Dat kan één op één maar je kan hun hulp ook inschakelen voor een teamvergadering. Superleerzaam! En dit opschepmomentje ronden we af met je te vertellen dat we jaarlijks een aantal collega’s de kans geven om op onze kosten een hbo-opleiding te volgen. Punt.

Talentenpoule
En dan hebben we ook nog onze talentenpoule. Merken we dat je je geweldig inzet op je werk, dat je uitblinkt en misschien wel meer in je mars hebt, dan kan het zo zijn dat je wordt uitgenodigd om deel te namen aan onze talentenpoule. We helpen je dan op een aantal trainingsdagen met het ontwikkelen van jouw (leidinggevende) talent, waarbij we ons laten leiden door ‘de zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen Covey.  Ook krijg je de kans om mee te lopen met ervaren coaches binnen Bzzzonder, er volgt een intervisiemoment en aan het einde van het traject mag je uiteraard (joelend van blijdschap) een heus certificaat in ontvangst nemen.

Kerstmarkt
Een kerstgeschenk in ontvangst nemen is sowieso al heel leuk, maar een kerstcadeau uitzoeken op onze jaarlijkse kerstmarkt is nog véél leuker! We zorgen voor lekkere hapjes, warme chocomel, kerstmuziek, knusse kerstlichtjes en natuurlijk tafels vol mooie cadeaus waar jij er één van uit mag kiezen.

BzzzonderFit
Het liefst zit je letterlijk én figuurlijk goed in je vel. Je weet dat je daarvoor gezond en voedzaam moet eten, voldoende ontspanning nodig hebt en lekker moet bewegen. Daarom organiseren we onder de noemer ‘BzzzonderFit’ sportlessen voor onze medewerkers, doen we met elkaar mee aan sportevenementen, delen we allerlei inspirerende gezondheidstips op social media en doen we er alles aan om het werkklimaat binnen Bzzzonder zo fijn mogelijk te maken en te houden. Daarnaast verplichten we onze medewerkers om hollend naar het werk te komen en alleen chiazaad en avocado’s als lunch te nuttigen. Dat is natuurlijk een grapje. Alleen dat laatste dan. De rest is hartstikke waar.

Bonderd
Zijn er meer van jou? Heb je dubbelgangers? Ben je gekloond? Ben je er één van een vierling? Waarom we dat vragen? Omdat we er meer van jou willen! Jij bent leuk, kundig, gek op kinderen en bijzonder, dus het is niet zo gek dat we er meer van jou kunnen gebruiken. Mocht je iemand kennen die volgens jou net zo leuk/briljant/creatief/kindvriendelijk is als jij en je vindt dat die persoon echt bij ons past, tip diegene dan even dat we vacatures hebben. Stel nu dat die net zo leuke topper als jij bij ons in dienst treedt, dan ontvang jij van ons een bonderd: een bon naar keuze ter waarde van maar liefst honderd euro! Alsjeblieft en dankjewel.